Byta däck

Det är många som missar hur viktiga däcken är för bilens köregenskaper. Förutom att man behöver bra däck för vinterns luriga väglag så kräver sommaren däcken som ger ett bra väggrepp och en minskad bromssträcka. Visst kan du byta däck själv men hos oss så sparar du tid samtidigt som vi kan ge dig goda råd och tips för din bil. Vi ger dig en komplett service med däckhotell så att du slipper släpa däcken som blir över och förvara dessa på plats som du egentligen inte har. Om du även vill passa på att skaffa nya fälgar så är det klart att vi kan hjälpa dig med detta.

Som auktoriserad verkstad på Subaru, Fiat och Fiat Professional  så kan vi föreslå rätt typ av däck till din bil. Vi har möjlighet att finna däck till olika prisklasser så att du kan byta däck och hålla dig inom din budget. Eftersom vi servar alla bilmärken så kan du alltid höra av dig för att rådgöra med oss om din bil och de sommardäck eller bildäck som du bör satsa på.

Vi tycker att det ska vara lätt att byta däck och därför så erbjuder vi en komplett tjänst där allt du behöver göra är att boka en tid och sedan komma med din bil. Vi byter däcken och ser till att de rengörs och förvaras på ett klokt sätt så att de håller formen till nästa säsong. Vi tar även hand om viktiga detaljer som hjulinställning då det behövs och givetvis tryck på däcken som monteras på din bil.

När du är klar med däckbytet hos Eksjö Motorcentrum så kör du vidare med vetskapen om att dina däck är i bästa form och att däckbytet skett på ett professionellt och säkert sätt.

Däckförvaring, Och lite till

På Eksjö Motorcentrum vill vi underlätta för dig som kund att äga en bil. Vi erbjuder därför en rad tjänster som ska spara tid, arbete och utrymme. En sådan tjänst är Eksjö Motorcentrums däckhotell. På däckhotellet tar vi hand om dina däck ordentligt. Under vistelsen förvaras däcken, tvättas, kontrolleras och skiftas så att de är utvilade och redo för en ny säsong på vägarna.

Tvätt och rengöring

Vi rengör effektivt dina däck och fälgar: Det är viktigt för däckens hållbarhet och livslängd att de hålls rena från smuts och lösningsmedel. Smutsen avlägsnas effektivt i vår miljövänliga däcktvätt.

Hjulskiftning

När det är dags att byta till vinter- eller sommardäck bokar du tid hos oss där vi utför skiftet.

Kontroll av däck och lufttryck

Vid varje skifte kontrollerar vi däckens lufttryck och kondition. Om däcken är utslitna meddelar vi dig att de måste bytas ut.

Fast kostnad - allt inkluderat

Lämnar du in däcken hos oss får du däckhotell med, all inclusive, till en fast säsongskostnad.