Försäkringsskador

Om din bil har utsatts för stöld, smitning eller någon form av skada som täcks av din försäkring så kan du vända dig till oss för att få reparationen utförd. Vi har avtal med de flesta försäkringsbolagen så du kan alltid höra av dig för att beskriva ditt fall och se vad som kan göras.

Proceduren vad gäller försäkringsskador är rätt enkel. Det första du måste göra är förstås att höra av dig till ditt försäkringsbolag och anmäla skadan. När du gör detta så kommer du att få ett skade-nummer. Ta reda på om du eventuellt också måste meddela polisen om vad som har hänt. Det här gäller då man till exempel har utsatts för stöld eller då någon skadat ens bil och sedan smitit från platsen vilket ofta händer då det rör sig om parkeringsskador.

När du har anmält skadan så kan du komma till oss med din bil för en kontroll. Ta med dig skade-numret som du fick av ditt försäkringsbolag samt försäkringsbrevet. Vi kommer att gå igenom bilen och se vad som behöver lagas eller på annat sätt åtgärdas. När kontrollen är över så kan vi skicka en uppskattning av kostnaden för arbetet och de delar som behövs till ditt försäkringsbolag.

När ditt försäkringsbolag har godkänt vår kostnadskalkyl så kan vi boka en tid för arbetet. Du kommer då enbart att behöva betala den självrisk som du har med din bilförsäkring. Resterande belopp kommer ditt försäkringsbolag att stå för förutsatt att du har följt de riktlinjer som beskrivs ovan.